26 Mart 2015 Perşembe

Elektronik Ticaret

İnternet'in hayatımıza girmesiyle birçok farklı kişi ve sektörde pozitif yönde değişimler meydana gelmiştir. Örneğin; Otomobil firmaları müşterilerine test sürüş ve fiyat bilgisi formları ile kendi web siteleri üzerinden ulaşabilirken, diğer taraftan öğrenciler ödevleri için İnternet kütüphanesini kullanarak bilgiye ulaşmayı başarmışlardır.

İnternet, her kesime hitap eden büyük bir bilgi kaynağıdır. Yemek tariflerinden, telefon parçalarına, hayvanlar hakkında bilgiden, ağaçların yaşına kadar her türlü bilgiye sadece birkaç tuşa basarak ulaşabilirsiniz. İnternet kişi ve kuruluşlar için büyük kolaylıklar sağlarken bazıları içinde kazanç kapısı durumuna gelmiştir. Çoğumuzun evinde hatta cebinde İnternet olduğunu düşündüğümüz zaman bu kanalın milyonlarca kişiye ulaşmanın en kolay yolu olduğunu anlamak çokta zor olmasa gerek.



Bu durumu fırsata çevirmek isteyenler İnternet üzerinden para kazanmanın yollarını aramaya başlamış ve bu arayışla beraber elektronik ticaret olgusu gelişmiştir. İnternet sayesinde ulaştığımız bilgi ve belgelerden sonra elektronik ticaretin hayatımıza girmesiyle de almak istediğimiz ürünlere mağazaya gitmeden sahip olma şansı doğmuştur. Bilgisayarınız, telefonunuz veya tabletinizi kullanarak 1-2 dakika içerisinde istediğimiz ürüne en uygun fiyatla sahip olmak parmaklarımızın ucuna kadar İnternet sayesinde gelmiş durumdadır.

Yapacağınız kayıt işlemi ve ödemeden sonra artık ürünler e-ticaret sayesinde ertesi gün kapınıza kadar gelmektedir. Aradığınız ürünlere sadece bir tık ile ulaşabildiğiniz gibi kredi kartı, eft, havale gibi farklı ödeme seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Son dönemlerde elektronik ticaret hacminin artması rekabeti artırmış buna bağlı olarak ta müşteri memnuniyetini ön plana çıkarmıştır. Satın aldığınız her ürün için koşulsuz iade garantileri, iade sırasında ücretsiz kargo prosedürü, hediye ürün veya puan sistemi gibi birçok konu müşteri memnuniyeti kapsamında e-ticaret firmaları tarafından sunulmaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder